ßßß
Składniki:600 g mięsa wołowego gulaszowego4 duże cebulezielona papryka2 łyżeczki słodkiej papryki2 łyżeczki ostrej papryki2 liście laurowe3 ziela angielskie3 ząbki czosnkuszczypta świeżego kminkumały koncentrat pomidorowymąkaolej do smażeniasól do smakuświeżo zmielony pieprz do smakuWykonanie: Mięso oczyścić, osuszyć i pokroić w duża kostkę. Każdy kawałek mięsa obtoczyć w mące i smażyć je partiami na dobrze rozgrzanym oleju. Gdy mięso będzie gotowe przełożyć do garnka. Cebulę obrać, pokroić w pióra i zeszklić na patelni, dodać do mięsa. Paprykę wymyć, wydrążyć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, połączyć z mięsem. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, dodać do mięsa. Całość zalać przygotowanym bulionem. Następnie dodać przyprawy a także koncentrat, wymieszać. Całość dusić na małym ogniu do czasu, aż mięso będzie miękkie, może to potrwać nawet 4 godziny.