ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegosznycle z sarny 800 gramówmarynata do dziczyzny 1 sztukolej 0,5 szklanekmąka 1 łyżek stołowychczosnek 4 ząbkiliść laurowy 1 sztukrozmaryn 1 gałązkipodgrzybki 50 gramówmasło 50 gramówwino białe 150 mililitrówpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso zalać gotową płynna marynatą, przykryć i na noc wstawić do lodówki. wyjąć z marynaty, osączyć, rozklepać tłuczkiem, oprószyć solą oraz pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Zrumienione zdjąć z patelni, a na pozostałym oleju usmażyć drobno posiekany czosnek. Włożyć znów sznycle, podlać kilkoma łyżkami wody, dodać liść laurowy i rozmaryn. Dusić na małym ogniu pod uchylona pokrywka. Od czasu do czasu dolewać po odrobinie wrzącej wody. Oczyszczone, grubo posiekane grzybki przesmażyć na maśle i przełożyć do mięsa. Wlać wino i dusić jeszcze 7 minut. Podawać z różnego rodzaju kluseczkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: