Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegopłotki 15 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
olej 0,5 szklanek
sok z cytryny 0,25 szklanek
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 pęczekWykonanie:Sprawione, małe
rybki ponacinać ukośnie
ostrym nożem i włożyć do naczynia.Marynata: wymieszać
olej z
sokiem z cytryny oraz szczyptą
pieprzu.Marynatą zalać
rybki i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce.Opłukany, osuszony
rozmaryn posiekać, dodać rozdrobniony
czosnek i wymieszać. Nafaszerować każdą
rybę.
Rybki posmarować rozpuszczonym
masłem. Grillować z obu stron do zrumienienia ok. 15 minut, skrapiając marynatą. Gotowe
rybki posolić i gorące podawać z
ostrymi sosami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: