ßßß Cookit - przepis na Pieczone płotki z rozmarynem

Pieczone płotki z rozmarynem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
płotki 15 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
sól według uznania
olej 0,5 szklanek
sok z cytryny 0,25 szklanek
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki
rozmaryn 1 pęczek
Wykonanie:
Sprawione, małe rybki ponacinać ukośnie ostrym nożem i włożyć do naczynia.
Marynata: wymieszać olej z sokiem z cytryny oraz szczyptą pieprzu.
Marynatą zalać rybki i odstawić na 60 minut w chłodne miejsce.
Opłukany, osuszony rozmaryn posiekać, dodać rozdrobniony czosnek i wymieszać. Nafaszerować każdą rybę. Rybki posmarować rozpuszczonym masłem. Grillować z obu stron do zrumienienia ok. 15 minut, skrapiając marynatą. Gotowe rybki posolić i gorące podawać z ostrymi sosami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11843/Pieczone-plotki-z-rozmarynem