ßßß Cookit - przepis na Pieczony filet z pstrąga alpejskiego

Pieczony filet z pstrąga alpejskiego

nazwa

Wykonanie

Składniki:
1 cebula
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku (lub wedle uznania)
2 łyżeczki masła
sok z cytryny
olej
sól, pieprz
Sposób wykonania:
1. Filet ryby myjemy, delikatnie osuszamy.
2. Oprószyć solą i pieprzem.
3. Naczynie żaroodporne lub folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć krążki cebuli. Ułożyć rybę. Na rybie ułożyć gałązki rozmarynu, pokrojony czosnek i całość skropić sokiem z cytryny. Na wierzch ułożyć kawałki masła.
4. Przykryć folią i piec 30 minut w 180 st. C. Po tym czasie uchylić folię i piec jeszcze 10-15 minut.
Smacznego!!!
Źródło: Facet na talerzu
Źródło:http://kuchnia-domowa-ani.blogspot.com/2015/04/pieczony-filet-z-pstraga-alpejskiego.html