ßßß Cookit - przepis na Wołowina duszona w warzywach i pieczarkach

Wołowina duszona w warzywach i pieczarkach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 500 gramów
ziemniaki 500 gramów
cebula 2 sztuk
marchewka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
pieczarki 200 gramów
czosnek 3 ząbki
liść laurowy 2 sztuk
rozmaryn 2 gałązki
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bulion warzywny 2 szklanek
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone ziemniaki i marchew pokroić na plasterki. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem oraz mąką, obsmażyć na oleju razem z posiekaną cebulą i rozdrobnionym czosnkiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Tak samo podsmażyć oczyszczone i pokrojone na cząstki pieczarki, marchewkę oraz ziemniaki. Pieczarki i warzywa dodać do mięsa. Włożyć listki laurowe i opłukane gałązki rozmarynu. Wlać gorący bulion (może być z kostki). Piec ok. 50 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem posypać posiekaną natką.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7455/Wolowina-duszona-w-warzywach-i-pieczarkach