ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 500 gramówziemniaki 500 gramówcebula 2 sztukmarchewka 2 sztukmąka 4 łyżek stołowycholej 4 łyżek stołowychpieczarki 200 gramówczosnek 3 ząbkiliść laurowy 2 sztukrozmaryn 2 gałązkinatka pietruszki 2 łyżek stołowychbulion warzywny 2 szklanekpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone ziemniaki i marchew pokroić na plasterki. Umyte, osuszone mięso pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem oraz mąką, obsmażyć na oleju razem z posiekaną cebulą i rozdrobnionym czosnkiem. Przełożyć do żaroodpornego naczynia. Tak samo podsmażyć oczyszczone i pokrojone na cząstki pieczarki, marchewkę oraz ziemniaki. Pieczarki i warzywa dodać do mięsa. Włożyć listki laurowe i opłukane gałązki rozmarynu. Wlać gorący bulion (może być z kostki). Piec ok. 50 min pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przed podaniem posypać posiekaną natką.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: