ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 500 gramówseler naciowy 1 sztukmarchewka 2 sztukczosnek 1 ząbkicebula 1 sztukgrzyby suszone 50 gramówrosół wołowy z kostki 1 szklanekolej 2 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukmąka 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby namoczyć i po godzinie osączyć. Umyte i osuszone mięso pokroić w kawałki i smażyć na oleju do zrumienia ze wszystkich stron. Przełożyć do rondla i zalać rosołem, dodać listek laurowy i odciśnięte z wody grzyby. dusić pod przykryciem 60 minut, na średnim ogniu.Oczyszczona marchewkę pokroić w kostkę. Od selera ściąć zgrubiałą końcówkę korzenia, łodygi razem z liśćmi pokroić na półcentymetrowe kawałki, a czosnek drobno posiekać.Gdy mięso zacznie mięknąć, dodać marchewkę, seler i czosnek. Dusić jeszcze 20 minut. Doprawić pieprzem i solą, usunąć listek laurowy.Mąkę wymieszać z 2 łyżkami wody lub rosołu i połączyć z mięsem, zagotować.Mięso wraz z sosem podawać z ugotowaną na sypko kaszą jęczmienną lub pęczakiem i surówką z białej kapusty.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: