Wykonanie
Składniki:ok 1,5 kg
mięsa z
żeberek (bez kości),1 większą
cebula,2 ząbki
czosnku,1
marchewka,
sól,
pieprz,
ziele angielskie,
liść laurowy,1
kostka rosołowa,
mąka,
olej,
woda.Wykonanie:
Mięso pokroić i umyć. Posypać
mąką. Obsmażyć na
oleju ze wszystkich stron. Włożyć do garnka, dodać pokrojoną w kostkę i podsmażoną
cebule, ziele,
liście laurowe,
czosnek,
marchew i
kostkę rosołową. Zalać
wodą i dusić na małym ogniu pod przykryciem ok 1 godz 20 min. W
między czasie wyparowany sos uzupełniać
wodą. Pod koniec duszenia dodać
przyprawy. Miękkie
mięso wyjąć, ułożyć na talerzu, a do sosu dodać
mąkę wymieszaną z małą ilością
wody. Chwilę pogotować. Wyjąć
marchew, pokroić w kostkę,włożyć z powrotem do sosu i wymieszać.
Mięso polać sosem. Posypać np świeżą
pietruszką i
suszonym koperkiem.
Smacznego!:)