ßßß
Składniki na 4 porcje1 małe opakowanie krewetek w zalewie własnej1 małe opakowanie ogonków raków w zalewie własnej(Po odlaniu zalew, około 400 gram krewetek i ogonków )2 małe marchewki1 łodyga selera naciowego1 mniejsza cebula500 ml śmietanki do gotowania * o małej zawartości tłuszczujeśli sos będzie tłusty, danie będzie ciężko strawnesól, pieprz2 mniejsze ząbki czosnku1 łyżka mąki do zagęszczenia sosu
WykonanieMarchew, cebulę oraz łodyge selera kroimy w bardzo drobniutką kosteczkę. W rondlu rozgrzewamy trochę oleju i przysmażamy nasze warzywa, dolewamy dosłownie troszeczkę wody na dno aby warzywa się nie przypaliły i dusimy je do miękkości.Następnie dolewamy śmietankę, wrzucamy do niej krewetki i ogonki raków. Dokładamy wyciśnięty czosnek. Na małym ogniu gotujemy całość przez ok. 10 /15 min. Na koniec zagęszczamy rozrobioną w małej ilości wody mąką i doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Podajemy z gorącą bagietką.
About Gosia DrohomireckaView all posts by Gosia Drohomirecka >< Prosta babka piaskowa na oleju