Wykonanie
Filety z kurczaka nigdy nie zawodzą, można z nich wyczarować wiele szybkich i smacznych dań na obiad :-) Polecam moje
bitki...
Składniki:
3 piersi
3 duże
cebule2 ząbki
czosnkusól,
pieprz,
currymąkaolejWykonanie:
Filety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na kawałki i rozbić delikatnie tłuczkiem najlepiej takim z igłami i przyprawić. Grubsze kawałki można przeciąć wzdłuż, żeby były cieńsze.
Olej rozgrzać na patelni, kawałki
mięsa oprószyć
mąką i podsmażyć z obu stron. Następnie zdjąć je z patelni i na tym samym
oleju udusić obraną i pokrojoną
cebulę. Dodać przeciśnięty przez praskę
czosnek. Kiedy
cebula będzie już miękka, dodać usmażone kawałki
mięsa i dusić jeszcze chwilę pod przykryciem.
Do tego ugotowane ziemniaczki, surówka i obiad gotowy.
Smacznego :-)