ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegomięso wołowe 700 gramówmąka według uznaniacebula 1 sztukziele angielskie 3 sztukpieprz 4 ziarnaliść laurowy 1 sztukpapryka mielona według uznaniasól według uznaniaolej 1 łyżek stołowychWykonanie:Umyte, osuszone mięso pociąć w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do szybkowara, dodać pokrojona w półplasterki cebulę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Oprószyć solą oraz papryką mieloną i zalać wodą. Dusić 20 minut. Dodatek piwa lub wina sprawi, że mięso szybciej skruszeje.Uwagi:Mięso: łopatka, karkówka, szponder lub mostek.Mięso przed smażeniem można skropić sokiem z cytryny, winem lub sosem sojowym, wtedy szybciej dojdzie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: