ßßß Cookit - przepis na Supergulasz wołowy

Supergulasz wołowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
mięso wołowe 700 gramów
mąka według uznania
cebula 1 sztuk
ziele angielskie 3 sztuk
pieprz 4 ziarna
liść laurowy 1 sztuk
papryka mielona według uznania
sól według uznania
olej 1 łyżek stołowych
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso pociąć w kostkę, oprószyć mąką i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do szybkowara, dodać pokrojona w półplasterki cebulę, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy. Oprószyć solą oraz papryką mieloną i zalać wodą. Dusić 20 minut. Dodatek piwa lub wina sprawi, że mięso szybciej skruszeje.
Uwagi:
Mięso: łopatka, karkówka, szponder lub mostek.
Mięso przed smażeniem można skropić sokiem z cytryny, winem lub sosem sojowym, wtedy szybciej dojdzie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9605/Supergulasz-wolowy