ßßß Cookit - przepis na Kurczak faszerowany

Kurczak faszerowany

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kurczak 1 sztuk
masło 30 gramów
pieprz według uznania
sól według uznania
bułki 100 gramów
mleko 100 mililitrów
pieczarki 250 gramów
wątróbki drobiowe 3 sztuk
masło 30 gramów
koniak 25 mililitrów
jajka 1 sztuk
Wykonanie:
Farsz: w ciepłym mleku namoczyć bułkę, oczyszczone pieczarki oraz wątróbki pokroić i smażyć na maśle 5 minut, oprószyć sola oraz pieprzem, wymieszać z koniakiem. Zdjąć z ognia, dodać jajko oraz odciśnięta bułkę i wymieszać.
Farszem nadziać umytego, dużego kurczaka i zszyć białą, bawełniana nicią. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piec ok. 60 minut w gorącym piekarniku.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10580/Kurczak-faszerowany