ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukmasło 30 gramówpieprz według uznaniasól według uznaniabułki 100 gramówmleko 100 mililitrówpieczarki 250 gramówwątróbki drobiowe 3 sztukmasło 30 gramówkoniak 25 mililitrówjajka 1 sztukWykonanie:Farsz: w ciepłym mleku namoczyć bułkę, oczyszczone pieczarki oraz wątróbki pokroić i smażyć na maśle 5 minut, oprószyć sola oraz pieprzem, wymieszać z koniakiem. Zdjąć z ognia, dodać jajko oraz odciśnięta bułkę i wymieszać.Farszem nadziać umytego, dużego kurczaka i zszyć białą, bawełniana nicią. Włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego tłuszczem. Piec ok. 60 minut w gorącym piekarniku.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: