ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokurczak 1 sztukkajzerka 1 sztukmleko 1 szklanekwątróbki drobiowe 200 gramównatka pietruszki 1 pęczekmasło 3 łyżek stołowychjajka 2 sztukbułka tarta 5 łyżek stołowychmasło sklarowane 1 łyżek stołowychcukier według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umytego, osuszonego kurczaka natr5zeć z wierzchu i od środka solą. W mleku namoczyć bułkę. wątróbki oczyścić i razem z odciśniętą wątróbką zmielić lub posiekać. Opłukana natkę posiekać. Utrzeć żółtka z masłem, dodać wątróbki, natkę, bułkę tartą, szczyptę cukru, soli oraz pieprzu i utrzeć na gładką masę. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i wymieszać z nadzieniem. Włożyć farsz do środka kurczaka i zaszyć. W brytfannie z rozpuszczonym masłem ułożyć tuszkę grzbietem do dołu. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach, polewając na przemian sosem z pieczenia oraz gorącą wodą. Kurczaka podawać w całości z wytworzonym podczas pieczenia sosem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: