Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 500 gramów
cebula 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
imbur 1 sztuk
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
sos sojowy 4 łyżek stołowychpasta z
chili 1 łyżek deserowych
olej 4 łyżek stołowych
keczup pikantny 6 łyżek stołowych
koperek 1 łyżek stołowych
tymianek według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso pokroić na paski, skropić
sosem sojowym wymieszanym z
sokiem z cytryny oraz posypać
pieprzem i suszonym
tymiankiem. Dodać pastę z
chili, oczyszczony, rozdrobniony
czosnek oraz kawałek
imbiru pokrojonego w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, żeby
mięso równomiernie pokryło się marynatą i wstawić pod przykryciem na 30 min do lodówki.
Papryki oczyścić, zieloną pokroić w paseczki, a czerwoną w kostkę. Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać.
Mięso włożyć na rozgrzany na patelni
olej i obsmażyć na rumiano, dodać warzywa, mieszając, smażyć 4 min. Dodać
keczup i wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 15 min pod przykryciem, aż
mięso będzie miękkie. Mieszając doprawić do smaku
solą. W razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Posypać posiekanym
koperkiem i podawać z
ryżem na sypko.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: