ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 500 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkipapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukimbur 1 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychsos sojowy 4 łyżek stołowychpasta z chili 1 łyżek deserowycholej 4 łyżek stołowychkeczup pikantny 6 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na paski, skropić sosem sojowym wymieszanym z sokiem z cytryny oraz posypać pieprzem i suszonym tymiankiem. Dodać pastę z chili, oczyszczony, rozdrobniony czosnek oraz kawałek imbiru pokrojonego w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, żeby mięso równomiernie pokryło się marynatą i wstawić pod przykryciem na 30 min do lodówki. Papryki oczyścić, zieloną pokroić w paseczki, a czerwoną w kostkę. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Mięso włożyć na rozgrzany na patelni olej i obsmażyć na rumiano, dodać warzywa, mieszając, smażyć 4 min. Dodać keczup i wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 15 min pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Mieszając doprawić do smaku solą. W razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Posypać posiekanym koperkiem i podawać z ryżem na sypko.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 500 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkipapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukimbur 1 sztuksok z cytryny 1 łyżek stołowychsos sojowy 4 łyżek stołowychpasta z chili 1 łyżek deserowycholej 4 łyżek stołowychkeczup pikantny 6 łyżek stołowychkoperek 1 łyżek stołowychtymianek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone mięso pokroić na paski, skropić sosem sojowym wymieszanym z sokiem z cytryny oraz posypać pieprzem i suszonym tymiankiem. Dodać pastę z chili, oczyszczony, rozdrobniony czosnek oraz kawałek imbiru pokrojonego w drobną kostkę. Wszystko wymieszać, żeby mięso równomiernie pokryło się marynatą i wstawić pod przykryciem na 30 min do lodówki. Papryki oczyścić, zieloną pokroić w paseczki, a czerwoną w kostkę. Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. Mięso włożyć na rozgrzany na patelni olej i obsmażyć na rumiano, dodać warzywa, mieszając, smażyć 4 min. Dodać keczup i wymieszać. Dusić na małym ogniu ok. 15 min pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. Mieszając doprawić do smaku solą. W razie potrzeby podlać kilkoma łyżkami wrzątku. Posypać posiekanym koperkiem i podawać z ryżem na sypko.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: