ßßß Cookit - przepis na Burritas

Burritas

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Burritas
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0,25 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowych
tortilla 12 sztuk
Wykonanie:
Machaca: umyte mięso natrzeć zmiksowaną masą składającą się z czosnku, soku cytrynowego, oregano, soli i pieprzu.
Marynować przez 4-8 godzin, podsmażyć, pokroić na małe kawałki i obsuszyć w przewiewnym miejscu(ok. 6 godzin).
Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać wołowinę. Smażyć aż się zrumieni, dodać sól i wymieszać.
W piekarniku podgrzać tortille. Na każdą nałożyć kilka łyżek mięsa i zwinąć w rulon. Podobnie można nadziać naleśniki. Podawać gorące z sosem chili i fasolą.
Uwagi:
Tortillę można zastąpić naleśnikami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Meksykańska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: krynio
Data: 2009-11-26
nalesniki mozesz zrobic z serem a burito powinno robic sie z tortila niepowtarzalny smak
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4881/Burritas