ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 600 gramówczosnek 2 ząbkisok z cytryny 1 łyżek stołowychoregano 1 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychpieprz mielony 0,25 łyżek deserowychcebula 1 sztukolej 1 łyżek stołowychtortilla 12 sztukWykonanie:Machaca: umyte mięso natrzeć zmiksowaną masą składającą się z czosnku, soku cytrynowego, oregano, soli i pieprzu.Marynować przez 4-8 godzin, podsmażyć, pokroić na małe kawałki i obsuszyć w przewiewnym miejscu(ok. 6 godzin).Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać wołowinę. Smażyć aż się zrumieni, dodać sól i wymieszać.W piekarniku podgrzać tortille. Na każdą nałożyć kilka łyżek mięsa i zwinąć w rulon. Podobnie można nadziać naleśniki. Podawać gorące z sosem chili i fasolą.Uwagi:Tortillę można zastąpić naleśnikami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: krynioData: 2009-11-26nalesniki mozesz zrobic z serem a burito powinno robic sie z tortila niepowtarzalny smakDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 600 gramówczosnek 2 ząbkisok z cytryny 1 łyżek stołowychoregano 1 łyżek stołowychsól 0,5 łyżek deserowychpieprz mielony 0,25 łyżek deserowychcebula 1 sztukolej 1 łyżek stołowychtortilla 12 sztukWykonanie:Machaca: umyte mięso natrzeć zmiksowaną masą składającą się z czosnku, soku cytrynowego, oregano, soli i pieprzu.Marynować przez 4-8 godzin, podsmażyć, pokroić na małe kawałki i obsuszyć w przewiewnym miejscu(ok. 6 godzin).Oczyszczoną cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć cebulę, dodać wołowinę. Smażyć aż się zrumieni, dodać sól i wymieszać.W piekarniku podgrzać tortille. Na każdą nałożyć kilka łyżek mięsa i zwinąć w rulon. Podobnie można nadziać naleśniki. Podawać gorące z sosem chili i fasolą.Uwagi:Tortillę można zastąpić naleśnikami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: krynioData: 2009-11-26nalesniki mozesz zrobic z serem a burito powinno robic sie z tortila niepowtarzalny smakDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: