Wykonanie
« Powrót  Burritas
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
oregano 1 łyżek stołowych
sól 0,5 łyżek deserowych
pieprz mielony 0,25 łyżek deserowych
cebula 1 sztuk
olej 1 łyżek stołowychtortilla 12 sztukWykonanie:Machaca: umyte
mięso natrzeć zmiksowaną masą składającą się z
czosnku,
soku cytrynowego,
oregano,
soli i
pieprzu.Marynować przez 4-8 godzin, podsmażyć, pokroić na małe kawałki i obsuszyć w przewiewnym miejscu(ok. 6 godzin).Oczyszczoną
cebulę drobno posiekać. W garnku rozgrzać
olej i podsmażyć
cebulę, dodać
wołowinę. Smażyć aż się zrumieni, dodać
sól i wymieszać.W piekarniku podgrzać tortille. Na każdą nałożyć kilka łyżek
mięsa i zwinąć w rulon. Podobnie można nadziać naleśniki. Podawać gorące z sosem
chili i
fasolą.Uwagi:Tortillę można zastąpić naleśnikami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia MeksykańskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: krynioData: 2009-11-26nalesniki mozesz zrobic z
serem a burito powinno robic sie z tortila niepowtarzalny smakDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: