Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jagnięcina 1 kilogramów
czosnek 1 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
oliwa 0,5 szklanek
sok z cytryny według uznania
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznaniaWykonanie:Oczyszczone z błon
mięso pokroić w kostkę.Marynata: oczyszczoną
cebulę posiekać, a
czosnek rozetrzeć z
solą.Wymieszać
oliwę z
cebulą,
czosnkiem,
sokiem z cytryny,
ziołami oraz
pieprzem do smaku.Do marynaty włożyć kawałki
mięsa i wstawić na noc do lodówki.Osączyć z marynaty i nabijać na
szpilki do szaszłyków. szaszłyki grubo posmarować
olejem i opiekać ok. 18 minut na grillu, często obracając, aby lekko się przyrumieniły.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: