ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojagnięcina 1 kilogramówczosnek 1 ząbkioregano 1 łyżek deserowychtymianek 0,5 łyżek deserowycholiwa 0,5 szklaneksok z cytryny według uznaniacebula 2 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniaWykonanie:Oczyszczone z błon mięso pokroić w kostkę.Marynata: oczyszczoną cebulę posiekać, a czosnek rozetrzeć z solą.Wymieszać oliwę z cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny, ziołami oraz pieprzem do smaku.Do marynaty włożyć kawałki mięsa i wstawić na noc do lodówki.Osączyć z marynaty i nabijać na szpilki do szaszłyków. szaszłyki grubo posmarować olejem i opiekać ok. 18 minut na grillu, często obracając, aby lekko się przyrumieniły.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrillaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: