ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki jagnięce

Szaszłyki jagnięce

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jagnięcina 1 kilogramów
czosnek 1 ząbki
oregano 1 łyżek deserowych
tymianek 0,5 łyżek deserowych
oliwa 0,5 szklanek
sok z cytryny według uznania
cebula 2 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
olej według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone z błon mięso pokroić w kostkę.
Marynata: oczyszczoną cebulę posiekać, a czosnek rozetrzeć z solą.Wymieszać oliwę z cebulą, czosnkiem, sokiem z cytryny, ziołami oraz pieprzem do smaku.
Do marynaty włożyć kawałki mięsa i wstawić na noc do lodówki.
Osączyć z marynaty i nabijać na szpilki do szaszłyków. szaszłyki grubo posmarować olejem i opiekać ok. 18 minut na grillu, często obracając, aby lekko się przyrumieniły.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11835/Szaszlyki-jagniece