Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagnięce z kostką 12 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
sok z cytryny 7 łyżek stołowych
majonez 0,75 szklanek
czosnek 6 ząbki
tymianek 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, zmiażdżone 2 ząbki
czosnku wymieszać z 6 łyżkami
oliwy oraz 6 łyżkami
soku z cytryny, doprawić
tymiankiem. Do tej marynaty włożyć kotleciki, obtoczyć je i zostawić na 2 godziny.Sos: wymieszać
majonez z łyżka
oliwy, 4 zmiażdżonymi ząbkami
czosnku i łyżka
soku z cytryny.Kotlety piec w 200 stopniach albo na grillu ok. 25 minut, co jakiś czas polewając marynatą. Na koniec oprószyć
solą oraz
pieprzem. Podawać z
sosem czosnkowo-
majonezowym.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: