ßßß Cookit - przepis na Kotleciki jagniece II

Kotleciki jagniece II

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
kotleciki jagnięce z kostką 12 sztuk
oliwa 7 łyżek stołowych
sok z cytryny 7 łyżek stołowych
majonez 0,75 szklanek
czosnek 6 ząbki
tymianek 0,5 łyżek deserowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczone, zmiażdżone 2 ząbki czosnku wymieszać z 6 łyżkami oliwy oraz 6 łyżkami soku z cytryny, doprawić tymiankiem. Do tej marynaty włożyć kotleciki, obtoczyć je i zostawić na 2 godziny.
Sos: wymieszać majonez z łyżka oliwy, 4 zmiażdżonymi ząbkami czosnku i łyżka soku z cytryny.
Kotlety piec w 200 stopniach albo na grillu ok. 25 minut, co jakiś czas polewając marynatą. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem. Podawać z sosem czosnkowo-majonezowym.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11427/Kotleciki-jagniece-II