ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegokotleciki jagnięce z kostką 12 sztukoliwa 7 łyżek stołowychsok z cytryny 7 łyżek stołowychmajonez 0,75 szklanekczosnek 6 ząbkitymianek 0,5 łyżek deserowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, zmiażdżone 2 ząbki czosnku wymieszać z 6 łyżkami oliwy oraz 6 łyżkami soku z cytryny, doprawić tymiankiem. Do tej marynaty włożyć kotleciki, obtoczyć je i zostawić na 2 godziny.Sos: wymieszać majonez z łyżka oliwy, 4 zmiażdżonymi ząbkami czosnku i łyżka soku z cytryny.Kotlety piec w 200 stopniach albo na grillu ok. 25 minut, co jakiś czas polewając marynatą. Na koniec oprószyć solą oraz pieprzem. Podawać z sosem czosnkowo-majonezowym.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: