ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka 250 gramówmasło 120 gramówsól 1 szczyptagrzyby leśne 5 sztukszynka gotowana 150 gramówmasło 1 łyżek stołowychzioła świeże 0,5 szklanekdymka 2 pęczekser tylżycki 100 gramówśmietana 0,5 szklanekjajka 4 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z przesianej maki, masła i szczypty soli zagnieść gładkie ciasto, dodając odrobinę zimnej wody. Rozwałkować i wylepić nim dno i boki formy. Przykryć folia i na 60 minut wstawić do lodówki.Oczyszczone, pokrojone grzyby podsmażyć, mieszając, na suchej patelni, aż odparują. Dodać łyżkę masła i smażyć na małym ogniu, aż będą miękkie. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Szynkę pokroić w kostkę, a oczyszczone zioła posiekać i wymieszać z oczyszczona, pokrojona dymką. Doprawić solą oraz pieprzem i rozłożyć na schłodzonym cieście. Na tej warstwie rozłożyć usmażone grzyby. Starty ser wymieszać ze śmietaną i jajkami. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem i rozprowadzić na całej powierzchni quiche. Piec ok. 40 minut w 180 stopniach.Uwagi:Grzyby leśne można zastąpić pieczarkami.Zioła świeże: natka pietruszki, rukola, bazylia.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia FrancuskaPotrawy z GrzybówPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: