ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 150 gramówmasło 3 łyżek stołowychjajka 10 sztukśmietana 3 łyżek stołowychnatka pietruszki 2 łyżek stołowychbułka tarta 3 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na łyżce masła. Ugotowane na twardo i wystudzone jajka ostrym nożem przekroić na pół. Wyjąc żółtko i białko, posiekać i wymieszać z pieczarkami, stopiona łyżką masła, śmietana oraz posiekana natka pietruszki. Doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Masę przełożyć do skorupek, wyrównać powierzchnię, docisnąć i posypać bułka tartą. Resztę masła rozgrzać na patelni i układać połówki jaj nadzieniem do dołu. Smażyć, aż farsz ładnie się zrumieni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: