Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 5(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 150 gramów
masło 3 łyżek stołowych
jajka 10 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
bułka tarta 3 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
pieczarki drobno posiekać i podsmażyć na łyżce
masła. Ugotowane na twardo i wystudzone
jajka ostrym nożem przekroić na pół. Wyjąc
żółtko i
białko, posiekać i wymieszać z
pieczarkami, stopiona łyżką
masła,
śmietana oraz posiekana
natka pietruszki. Doprawić do smaku
sola oraz
pieprzem. Masę przełożyć do skorupek, wyrównać powierzchnię, docisnąć i posypać
bułka tartą. Resztę
masła rozgrzać na patelni i układać połówki jaj nadzieniem do dołu. Smażyć, aż farsz ładnie się zrumieni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: