ßßß

Na oliwie z oliwek zeszklić cebulę, dodać pieczarki, posolić, popieprzyć, dusić do odparowania płynu, ostudzić.
Jajka przeciąć wzdłuż na połowy za pomocą ostrego noża.
Wyjąć łyżeczką jajka ze skorupek, pokroić w drobną kostkę i przełożyć do pieczarek.
Natkę posiekać i razem ze śmietaną, solą i pieprzem dodać do jajek.
Wszystko dobrze wymieszać.
Tak przygotowaną masą wypełnić wszystkie puste skorupki.
Rozgrzać na patelni klarowane masło. Na talerz nasypać bułkę tartą. Każdą skorupkę (część z masą) opanierować w bułce tartej i przełożyć na gorącą patelnię.
Smażyć przez ok. 5-7 minut.
Jajka faszerowane można podawać na gorąco lub na zimno.
Smacznego!