ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 12 sztukśmietana 2 ząbkimasło 2 ząbkinatka pietruszki 1 pęczekbułka tarta według uznaniaolej według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Ugotowane na twardo, ostudzone w zimnej wodzie jajka. Przekroić ostrym nożem wzdłuż na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka oraz białka i drobno posiekać. Dodać masło, śmietanę oraz posiekana natkę lub szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Farszem wypełnić skorupki, każdą panierować w tartej bułce, lekko dociskając. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco lub przestudzone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: