ßßß Cookit - przepis na Jajka w skorupkach na ciepło

Jajka w skorupkach na ciepło

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 12 sztuk
śmietana 2 ząbki
masło 2 ząbki
natka pietruszki 1 pęczek
bułka tarta według uznania
olej według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowane na twardo, ostudzone w zimnej wodzie jajka. Przekroić ostrym nożem wzdłuż na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka oraz białka i drobno posiekać. Dodać masło, śmietanę oraz posiekana natkę lub szczypiorek. Mieszając, doprawić do smaku sola oraz pieprzem. Farszem wypełnić skorupki, każdą panierować w tartej bułce, lekko dociskając. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać na gorąco lub przestudzone.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12033/Jajka-w-skorupkach-na-cieplo