Wykonanie
Tym razem proponujemy Wam przepyszne
jajka w skorupkach. Wyjątkowa przystawka nie tylko na Święta Wielkanocne.Składniki:-
Jajka - 8 szt.-
Cebula średnia - 1 szt.-
Natka pietruszki - pęczek-
Masło - płaska łyżka-
Bułka tarta do panierowania-
Olej-
Sól,
pieprz,
przyprawyPrzygotowanie:
Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Następnie delikatnie przesmażamy ją na
maśle, aż się lekko zeszkli.
Jajka gotujemy na twardo a następnie studzimy. Bardzo
ostrym nożem, ostrożnie kroimy na pół, uważając aby za bardzo nie uszkodzić skorupki. Delikatnie wydrążamy cały środek.
Żółtka i
białka drobno siekamy i mieszamy dokładnie z
cebulką, posiekaną
natką oraz łyżeczką
bułki tartej. Farszem napełniamy skorupki. Na wierzchu posypujemy
bułką tartą i delikatnie dociskamy ręką. Na patelni rozgrzewamy
olej. Kładziemy
jajka farszem od
spodu i smażymy na rumiano. Układamy na talerzyku i zjadamy :)