Wykonanie
            Bardzo proste danie , które przygotowałam z 
ryżu pozostałego z poprzedniego dnia , niewymagające wielkich umiejętności kulinarnych a jednocześnie smaczne i zdrowe . Kotleciki z 
ryżu mogą stanowić przekąskę z surówką lub być dodatkiem do sosu .

składniki na 4 porcje2 szklanki ugotowanego 
ryżu2 
jajka ugotowane na twardo1 
jajko surowe2 łyżki 
natki pietruszki2 łyżki 
masła lub 
oleju3/4 szklanki 
bułki tartejsól i 
pieprzprzepisDrobno posiekane 
jajka mieszamy z ugotowanym 
ryżem , dodajemy 
jajo surowe , posiekaną 
natkę pietruszki , doprawiamy 
solą i 
pieprzem i dobrze wyrabiamy .Z masy formujemy kotleciki , obtaczamy je w 
bułce tartej i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron .
