Wykonanie
            W naszym codziennym jadłospisie powinny znaleźć się różnorodne potrawy, by tym samym dostarczyć organizmowi potrzebnych wartości odżywczych. Dlatego zastąpmy zwykłe 
ziemniaki kaszą lub 
ryżem.
Ryż pod względem odżywczym jest na pewno zdrowy dla beztlenowców oraz osób cierpiących na problemy gastryczne. Dostarcza nam potasu i witaminy E . Od dawna stosowano go w leczeniu chorób nerek, nadciśnienia tętniczego , cukrzycy. Jedzmy więc również 
ryż. Polecam dziś danie z 
ryżu , być może wam również posmakuje.Potrzebujemy2 szklanki ugotowanego 
ryżu , lub dwa woreczki2 
jajka ugotowane na twardo, 1 surowe2 łyżki 
koperkułyżka 
masła lub 
olejubułka tarta, 
sól pieprzJak robimy
Jajka drobno posiekać i wymieszać z 
ryżem , dodać jako surowe , łyżkę 
masła lub 
oleju, siekaną 
zieleninę, 
sól , 
pieprz i dobrze wyrobić.. Z masy uformować kotlety, obtaczać w 
bułce i smażyć na tłuszczu z obu stron. Podawać z pikantnym 
sosem pomidorowym, 
grzybowym i surówką.SMACZNEGO
