Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 12 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
koperek 0,5 pęczek
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotowanych na twardo 10
jajek obrać i posiekać. Oczyszczoną
cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na 2 łyżkach
oleju i dodać do posiekanych
jajek. wbić 2 surowe
jajka, dodać posiekany
koperek oraz tyle
bułki tartej, aby masa stała się wystarczająco spoista do wyrabiania kotlecików. Mieszając, doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy formować kotlety, obtaczać je w
bułce tartej i smażyć na rozgrzanym
oleju, z obu stron na rumiano.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: