ßßß Cookit - przepis na Kotlety jajeczne

Kotlety jajeczne

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 12 sztuk
cebula 1 sztuk
olej według uznania
koperek 0,5 pęczek
bułka tarta według uznania
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Ugotowanych na twardo 10 jajek obrać i posiekać. Oczyszczoną cebulę pokroić w drobną kosteczkę, podsmażyć na 2 łyżkach oleju i dodać do posiekanych jajek. wbić 2 surowe jajka, dodać posiekany koperek oraz tyle bułki tartej, aby masa stała się wystarczająco spoista do wyrabiania kotlecików. Mieszając, doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Z dobrze wyrobionej masy formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Jaj
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10581/Kotlety-jajeczne