ßßß
Wykonanie :Mięso, bułkę, 1 jajko, koperek, drobno posiekaną i podsmażoną na 1 łyżce oleju cebulę, sól i pieprz wyrabiamy na gładką masę. Dosmakowujemy ewentualnie solą i pieprzem. Formujemy 5 okrągłych kotletów. Układamy na bułce tartej. Szklanką robimy w kotletach zagłębienia ok. 1cm (nawilżam dno szklanki wodą wówczas mięso nie przykleja się do jej dna). Obsypujemy wierzchy kotletów bułką tartą. Smażymy na oleju z obu stron do lekkiego zarumienienia. Kotlety przekładamy do naczynia żaroodpornego, na każde wgłębienie dajemy żółtko z niecałą ilością białka i posypujemy koperkiem.Podpiekamy pod przykryciem w piekarniku ok.35 minut od chwili włożenia do zimnego piekarnika w temp. 200°C.Podajemy z ziemniakami i dowolną surówką. Ja podaję zwykle z surówką z kapusty pekińskiej z pomarańczą,marchewką i chrzanem lub surówką wielowarzywną .