Wykonanie
            
Kolejny dzień gdy brak pomysłu na obiad. Tym razem chętnie przyrządzę coś, co już dawno nie gościło na moim 
stole. Chwila zastanowienia, przegląd składników, które posiadam i wymyśliłam. Kotlety 
ryżowe są ciekawym pomysłem na codzienny obiad. Rewelacyjnie pasują do 
sosu pomidorowego albo 
pomidorowego indyjskiego chutney`u. Ładnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują.Składniki:¾ szklanki 
ryżu4 
jajka½ pęczku 
natki pietruszki1 łyżka 
mąkisólpieprzbułka tarta do opanierowana kotletów
olej do smażeniaWykonanie:3 
jajka ugotować na twardo i ostudzić.
Ryż ugotować najlepiej tak żeby się kleił, ostudzić.Ugotowane 
jajka pokroić w kostkę.
Pietruszkę posiekać.Do 
ryżu dodać pokrojone 
jajka, 
pietruszkę, 
mąkę, 1 surowe 
jajko i doprawić 
solą i 
pieprzem.Wszystko dokładnie wymieszać.Wilgotnymi rękami lepić niewielkie kotleciki. Podczas formowania należy mocno ściskać porcje 
ryżu, żeby podczas smażenia kotlety się nie rozleciały.Kotleciki panierować w 
bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym 
oleju z obu stron na złoty kolor.





