ßßß Cookit - przepis na Sos ze świeżych grzybów

Sos ze świeżych grzybów

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 2
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
pieczarki 300 gramów
rosół z kostki 0 , 75 szklanek
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Grzyby dokładnie umyć, osączyć na sicie, poszatkować. obrana cebulę, opłukać , drobno posiekać i podrumienić na tłuszczu na złoty kolor. Do zrumienionej cebuli dodać przygotowane grzyby, posolić i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. W miarę potrzeby polewać wodą. Miękkie grzyby oprószyć mąką, wymieszać, dodać rosół, zagotować. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać nać pietruszki, podawać z mięsem.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Grzybów
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6353/Sos-ze-swiezych-grzybow