ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegopieczarki 300 gramówrosół z kostki 0 , 75 szklanekcebula 1 sztukmasło 1 łyżek stołowychmąka 1 łyżek stołowychśmietana 0,5 szklaneknatka pietruszki według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Grzyby dokładnie umyć, osączyć na sicie, poszatkować. obrana cebulę, opłukać , drobno posiekać i podrumienić na tłuszczu na złoty kolor. Do zrumienionej cebuli dodać przygotowane grzyby, posolić i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. W miarę potrzeby polewać wodą. Miękkie grzyby oprószyć mąką, wymieszać, dodać rosół, zagotować. Wlać śmietanę, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać nać pietruszki, podawać z mięsem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: