Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
pieczarki 300 gramówrosół z kostki 0 , 75 szklanek
cebula 1 sztuk
masło 1 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
śmietana 0,5 szklanek
natka pietruszki według uznania
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Grzyby dokładnie umyć, osączyć na sicie, poszatkować. obrana
cebulę, opłukać , drobno posiekać i podrumienić na tłuszczu na złoty kolor. Do zrumienionej
cebuli dodać przygotowane
grzyby, posolić i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. W miarę potrzeby polewać
wodą. Miękkie
grzyby oprószyć
mąką, wymieszać, dodać rosół, zagotować. Wlać
śmietanę, przyprawić do smaku
solą i
pieprzem, dodać nać
pietruszki, podawać z
mięsem.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: