Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ciasto francuskie 1 sztuk
cebula 1 sztuk
pieczarki 200 gramów
mąka 1 łyżek stołowych
masło 2 łyżek stołowych
śmietana 3,5 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Z rozmrożonego, rozwiniętego ciasta wyciąć 18 krążków o średnicy 5 cm i ułożyć po 3 jeden na drugim - 6 piramidek. Z reszty ciasta wyciąć jeszcze 6 krążków o średnicy 2 cm. Na blasze ułożyć piramidki i krążki i posmarować je mokrym pędzelkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oczyszczone
pieczarki oraz
cebulę posiekać i przesmażyć na
maśle, pod koniec posypać
mąką i mieszając rozprowadzić
śmietaną. doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem i chwilę jeszcze dusić. Z środków krążków usunąć trochę miąższu, a powstałe miseczki napełnić farszem, na wierzchu rozłożyć małe krążki i od razu podawać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia Polska
Pieczywo weg.Potrawy z
GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: