ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegociasto francuskie 1 sztukcebula 1 sztukpieczarki 200 gramówmąka 1 łyżek stołowychmasło 2 łyżek stołowychśmietana 3,5 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Z rozmrożonego, rozwiniętego ciasta wyciąć 18 krążków o średnicy 5 cm i ułożyć po 3 jeden na drugim - 6 piramidek. Z reszty ciasta wyciąć jeszcze 6 krążków o średnicy 2 cm. Na blasze ułożyć piramidki i krążki i posmarować je mokrym pędzelkiem. Piec ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 220 stopni. Oczyszczone pieczarki oraz cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, pod koniec posypać mąką i mieszając rozprowadzić śmietaną. doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwilę jeszcze dusić. Z środków krążków usunąć trochę miąższu, a powstałe miseczki napełnić farszem, na wierzchu rozłożyć małe krążki i od razu podawać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia FrancuskaKuchnia PolskaPieczywo weg.Potrawy z GrzybówWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: