ßßß

Składniki:Grzyby- 0,5 kg- świeżeCebula-1 szt. średniej wielkościMasło- 50 gMąka- 2 łyżeczkiŚmietana- 1 łyżeczkaSól, pieprzPrzygotowanie:Świeże grzyby, oczyść ściereczką bądź ręcznikiem papierowym ( na mokro). Następnie opłucz je, pokrój w kostkę i przez 10 minut obgotuj w wodzie. W tym czasie cebulę pokrój w kostkę i usmaż na maśle tak by się lekko szkliła. Po odcedzeniu grzybów od wody dodaj je do cebuli, podlej delikatnie ciepła wodą i duś pod przykryciem przez następne 10 minut. Dopraw solą i pieprzem.Mąkę rozrób z niewielką ilością ciepłej wody, tak aby uzyskać jednolitą masę. Do tego dodaj śmietanę, a następnie dodaj to do grzybów. Mieszaj całość przez kilka sekund.