Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 4 sztuk
szynka gotowana 100 gramów
jajka 4 sztuk
dymka 3 sztuk
śmietana 3 łyżek stołowych
ser żółty 50 gramów
masło 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, podłużne
ziemniaki ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Ostudzone przekroić wzdłuż na pół. Ze środka wydrążyć część miąższu. Oczyszczoną
dymkę razem ze
szczypiorem posiekać i zeszklić na
maśle, dodać pokrojoną w kostkę
szynkę i wbić
jajka. Usmażyć dość rzadką jajecznicę. Dodać wydrążony, roztarty ze
śmietaną miąższ ziemniaczany i wymieszać ze startym
żółtym serem. Doprawić do smaku
solą oraz
pieprzem. Na wyścielonej pergaminem blasze ułożyć połówki ziemniakow, napełnić je farszem i zapiekać ok. 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z
MięsaPotrawy z
seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: