ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 4 sztukszynka gotowana 100 gramówjajka 4 sztukdymka 3 sztukśmietana 3 łyżek stołowychser żółty 50 gramówmasło 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczone, podłużne ziemniaki ugotować do miękkości w osolonym wrzątku. Ostudzone przekroić wzdłuż na pół. Ze środka wydrążyć część miąższu. Oczyszczoną dymkę razem ze szczypiorem posiekać i zeszklić na maśle, dodać pokrojoną w kostkę szynkę i wbić jajka. Usmażyć dość rzadką jajecznicę. Dodać wydrążony, roztarty ze śmietaną miąższ ziemniaczany i wymieszać ze startym żółtym serem. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Na wyścielonej pergaminem blasze ułożyć połówki ziemniakow, napełnić je farszem i zapiekać ok. 7 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z MięsaPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: