ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser żółty pikantny 60 gramówjajka 6 sztukśmietana 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do sześciu filiżanek wbić po jednym żółtku, uważając, by zachowały swój kształt. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Doprawić pieprzem i równomiernie rozłożyć w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu. Wierzch wygładzić. Zrobić w pianie łyżką sześć otworów i do każdego z nich ostrożnie wlać po jednym żółtku. Wierzch zapiekanki skropić śmietaną i posypać startym na tarce o małych oczkach serem. zapiekać ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (nie używać termoobiegu), aby wierzch się zbytnio nie przypiekł i nabrał złocistego koloru.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z JajPotrawy z seremZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: