ßßß



Składniki:2 jajkasólpieprz1 łyżka śmietany słodkiej1 plaster sera5 plastrów cukiniiNa rozgrzanej patelni podsmażyć 5 nie za grubych plastrów cukinii lekko oprószyć solą i pieprzem. Następnie przygotowujemy jajka. Całe jaja dobrze rozbić widelcem, dodając śmietanę, sól i pieprz. Wlać masę jajeczną. Smażyć bez przykrycia na dużym ogniu, aż brzegi omletu się zetną. Wówczas podważać je łopatką kolejno ze wszystkich stron, aby płynna masa jajeczna znalazła się na dnie patelni. Następnie odwracamy nasz omlet na druga stronę i smażymy do ścięcia jajek(30 sekund). Kładziemy na jedną połowę plaster sera i przykrywamy drugą połową omletu. Przykrywamy patelnie przykrywką i smażymy na minimalnym ogniu około 30 sekund.