Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 500 gramów
śmietana 150 mililitrów
jajka 3 sztuk
mąka 2,5 szklanek
pieczarki 350 gramów
masło 2 łyżek stołowych
koperek 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane
ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzone obrać i zmielić, dodać
jajka,
śmietanę, 2 szklanki
maki oraz szczyptę
soli i wyrobić ciasto (będzie dość kleiste). Przełożyć je na ściereczkę posypana grubo
mąką i dłońmi uformować placek.Oczyszczone
pieczarki pokroić na plastry, podsmażyć na
maśle, kiedy odparują, doprawić
solą oraz
pieprzem i wymieszać z posiekanym
koprem. Na placu rozłożyć równomiernie przygotowane
pieczarki i za pomocą ściereczki zlepić zgrabny strudel. Umieścić go w natłuszczonej formie i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przestudzony pokroić na plastry.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: