ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoziemniaki 500 gramówśmietana 150 mililitrówjajka 3 sztukmąka 2,5 szklanekpieczarki 350 gramówmasło 2 łyżek stołowychkoperek 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Wyszorowane ziemniaki ugotować w mundurkach. Wystudzone obrać i zmielić, dodać jajka, śmietanę, 2 szklanki maki oraz szczyptę soli i wyrobić ciasto (będzie dość kleiste). Przełożyć je na ściereczkę posypana grubo mąką i dłońmi uformować placek.Oczyszczone pieczarki pokroić na plastry, podsmażyć na maśle, kiedy odparują, doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać z posiekanym koprem. Na placu rozłożyć równomiernie przygotowane pieczarki i za pomocą ściereczki zlepić zgrabny strudel. Umieścić go w natłuszczonej formie i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Przestudzony pokroić na plastry.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z GrzybówDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: