ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 200 gramówoliwa 2 łyżek stołowychmargaryna 100 gramówcebula 2 sztukczosnek 2 ząbkipapryka czerwona 500 gramówpapryka zielona 500 gramówżółty ser 150 gramówbazylia, pęczek 1 sztuktymianek, pęczek 1 sztukpomidory w kawałkach z puszki 500 gramówjajka 6 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Z przesianej mąki, margaryny, 1/2 łyżeczki soli i 5 łyżek zimnej wody zagnieść gładkie ciasto, zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki.Oczyszczoną cebulę i czosnek posiekać, a oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać paprykę, przemieszać i krótko podsmażyć, przestudzić. Połowę sera zetrzeć i wymieszać z posiekanymi ziołami, pomidorami z puszki i jajkami, doprawić solą oraz pieprzem.Ciasto rozwałkować i wylepić nim natłuszczoną formę żaroodporną. Na cieście rozsmarować duszone warzywa i zalać przygotowana masą ziołową. Piec 45 minut w 200 stopniach. Resztę sera pokroić w paski. Placek wyjąć i ułożyć na nim paski sera, tak aby powstał wzór kratki, ponownie wstawić do piekarnika i piec jeszcze 5 minut w tej samej temperaturze.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: