Gorące i chrupiące bułeczki nadziewane to prosty sposób na urozmaicenie sobie śniadań lub kolacji. Przygotowuje się je szybko i w takim samym tempie zajada, po prostu rozpływają się w ustach. Posypane startym żółtym serem smakują wyśmienicie.składniki na 8 bułeczek8 małych bułeczekpuszka mielonki 300 g1/2 czerwonej papryki1 jajko ugotowane na twardo1 cebula3 łyżki oliwymały słoiczek przecieru pomidorowego10 dag startego żółtego serasól i pieprztymianek i bazyliaprzepisZ bułeczek ścinamy górę, tak by dolna część była znaczne większa i łyżeczką wyjmujemy miękisz .Bułeczki lekko skrapiamy oliwą z oliwek i środki smarujemy obranym ząbkiem czosnku .Układamy w formie do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika aby się odrobinkę zarumieniły. W tym czasie kroimy mielonkę w kostkę , jajko drobno siekamy a paprykę i cebulę również kroimy w kostkę.Na rozgrzanej oliwie szklimy pokrojoną cebulę, dodajemy przecier pomidorowy, doprawiamy ziołamitymiankiem i bazylią, całość mieszamy i zdejmujemy z ognia.Do miseczki wrzucamy pokrojoną mielonkę , posiekane jajko i paprykę , dodajemy zeszkloną cebulę z przecierem pomidorowym całość doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy .Tak przygotowanym farszem napełniamy bułeczki i posypujemy startym żółtym serem .Bułeczki zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C do momentu aż ser się roztopi .