ßßß Cookit - przepis na Pieczeń z grochu z warzywami

Pieczeń z grochu z warzywami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
groch 2 szklanek
cebula 1 sztuk
marchewka 2 sztuk
seler 0,5 sztuk
papryka czerwona 1 sztuk
papryka zielona 1 sztuk
jajka 1 sztuk
bułka tarta 2 łyżek stołowych
oregano według uznania
papryka mielona ostra według uznania
oliwa 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Na noc namoczyć groch w zimnej wodzie. Ugotować w tej samej wodzie, osączyć i ostudzić. Oczyszczona cebule posiekać. Oczyszczone papryki pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebula na oliwie, ostudzić. Wyszorowane marchewki i seler ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć do dużej miski, dodać groch, podsmażone warzywa, wbić jajko, wsypać bułkę tartą. Wyrobić i doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i papryka. Masę ułożyć na papierze do pieczenia posmarowanym masłem, tworząc wałek i zawinąć w papier. Umieścić w piekarniku i piec 40 minut w 190 stopniach. podawać z ryżem lub z pieczywem.
Uwagi:
Taką pieczeń można też zrobić z soczewicy lub cieciorki.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Jarzyny i Pasztety weg.
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10566/Pieczen-z-grochu-z-warzywami