ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegogroch 2 szklanekcebula 1 sztukmarchewka 2 sztukseler 0,5 sztukpapryka czerwona 1 sztukpapryka zielona 1 sztukjajka 1 sztukbułka tarta 2 łyżek stołowychoregano według uznaniapapryka mielona ostra według uznaniaoliwa 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Na noc namoczyć groch w zimnej wodzie. Ugotować w tej samej wodzie, osączyć i ostudzić. Oczyszczona cebule posiekać. Oczyszczone papryki pokroić w kostkę i podsmażyć razem z cebula na oliwie, ostudzić. Wyszorowane marchewki i seler ugotować, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Przełożyć do dużej miski, dodać groch, podsmażone warzywa, wbić jajko, wsypać bułkę tartą. Wyrobić i doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i papryka. Masę ułożyć na papierze do pieczenia posmarowanym masłem, tworząc wałek i zawinąć w papier. Umieścić w piekarniku i piec 40 minut w 190 stopniach. podawać z ryżem lub z pieczywem.Uwagi:Taką pieczeń można też zrobić z soczewicy lub cieciorki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Jarzyny i Pasztety weg.Kuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: