Wykonanie
            ...Nachodziłam się dzisiaj, ale nie mówię, że bez przyjemności...powoli zaczynam cieszyć się zakupami -nie żebym się zmuszała do tej 
pory, ale te...są zupełnie inne;pA, że choróbsko powoli puszcza, to przyjemność była tym większa;)Skoro sklepowo mnie tak bardzo wciągnęło, na obiad pozostał wczorajszy kapuśniak, do których dorobiłam kilka kotletów 
ryżowych...już bez 
ziemniaków, 
sałat, ot tak...do łapki czy też widelca, jako dodatek. Połówek się zajadał, Mała też nie oponowała, więc chyba wszystko gra;DPolecam wszystkim, niezależnie od preferencji....pierwszy raz je 
jadłam u koleżanki i tak mi posmakowały, zwłaszcza teraz, że SE je zrobiłam;pPrzygotowanie: 30 minutKoszt: około 10 złSkładniki:torebka 
ryżu4 
jajkapapryka czerwonacebula średnia
oliwabułka tartapieprz ziołowysól niskosodowa
koperek suszony
marchewka średnia
Ryż gotuję na al dente w lekko osolonej wodzie.3 
Jajka gotuję na twardo.
Marchewkę obieram ze skóry,myję i ścieram na tarce na dużych oczkach.
Cebulę i 
paprykę siekam na drobną kostkę i podsmażam na 
oliwie do 5 minut.Do miski wsypuję ostudzony 
ryż, 
jajka, które posiekałam na drobno, 
marchewkę, dodaję 
cebulę z 
papryką, 
przyprawy oraz jedno surowe 
jajko, żeby związało składniki.Jeśli masa Wam się niespecjalnie klei, polecam nieco ją rozgnieść:)Wyrabiam wszystko na jednolitą masę, obtaczam następnie uformowany kotlet w 
bułce tartej i smażę z obu stron na złoty kolor.


