Wykonanie
Szybki przepis na znakomite kotlety. Mając w domu kilka
jajek możemy wyczarować naprawdę świetną przekąskę, a nawet danie główne. Zapraszam :).składniki:1 torebka
ryżu4
jajkaśrednia
cebulkaoliwabułka tartapieprz ziołowysólświeży
koperekprzygotowanie:
ryż ugotowałam w osolonej wodzie. 3
jaja ugotowałam na twardo. pokrojoną drobno
cebulkę podsmażyłam na
oliwie.ugotowany, przestudzony
ryż wsypałam do miseczki, dodałam posiekane na drobno ugotowane
jajka,
cebulkę,
przyprawy, świeży drobno pokrojony
koperek oraz surowe
jajko i całość dokładnie wymieszałam. Z masy formowałam małe kotleciki, delikatnie obtaczałam w
bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym
oleju na złoty kolor.
smacznego.