Wykonanie
Zainspirowana zdjęciem, jakie wkleiła mi koleżanka na tablicy na FB postanowiłam wypróbować nowy sposób na
jajka. Link do zdjęcia :)No ale nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie zmieniła. Zamiast robić sadzone, zrobiłam coś w rodzaju omletu, może jajecznicy.. oceńcie sami!A Rasta, bo jak zobaczyłam te kolorki to od razu włączyłam rytmy reggae... :)
Składniki:2
jajka3 łyżki
oliwy1/2
czerwonej papryki1/2
żółtej papryki1/2
zielonej papryki1/2 małej
cebulisól i
pieprz do smaku
szczypiorek do dekoracji
Paprykę kroimy na pół i z każdej odcinamy po dwa plastry szerokości około 1 cm.
Cebulę i p ozostałą część
papryki kroimy w drobną kostkę.W małym garnuszku na
oliwie podsmażamy
paprykę i
cebulę. Dodajemy
sól i
pieprz. Po kilku minutach zdejmujemy garnek z ognia i studzimy warzywa.
Jajka mieszamy z ostygniętymi warzywami. Krążki
papryki układamy na rozgrzanej patelni i nakładamy do środka masę z
jajek.Smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Po około 5-10 minutach (jak masa jajeczna zetnie się w
papryce), przekładamy je na około minuty na drugą stronę. Gotowe :)
SMACZNEGO!