ßßß
Składniki:2 jajka3 łyżki oliwy1/2 czerwonej papryki1/2 żółtej papryki1/2 zielonej papryki1/2 małej cebulisól i pieprz do smakuszczypiorek do dekoracji
Paprykę kroimy na pół i z każdej odcinamy po dwa plastry szerokości około 1 cm. Cebulę i p ozostałą część papryki kroimy w drobną kostkę.W małym garnuszku na oliwie podsmażamy paprykę i cebulę. Dodajemy sól i pieprz. Po kilku minutach zdejmujemy garnek z ognia i studzimy warzywa.Jajka mieszamy z ostygniętymi warzywami. Krążki papryki układamy na rozgrzanej patelni i nakładamy do środka masę z jajek.Smażymy pod przykryciem na małym ogniu. Po około 5-10 minutach (jak masa jajeczna zetnie się w papryce), przekładamy je na około minuty na drugą stronę. Gotowe :)
SMACZNEGO!