ßßß Cookit - przepis na Łazanki z makiem

Łazanki z makiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
mąka według uznania
sól według uznania
mak 300 gramów
woda 1 szklanek
mleko 1 szklanek
orzechy włoskie według uznania
migdały według uznania
rodzynki według uznania
morele suszone według uznania
figi według uznania
miód według uznania
cukier według uznania
cukier waniliowy według uznania
masło 2 łyżek stołowych
Wykonanie:
Łazanki: z jajek oraz maki ile zabiorą i szczypty soli wyrobić ciasto jak na makaron, cieniutko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia, następnie pokroić w kwadraciki o boku ok. 1 cm.
Farsz: mleko zagotować z woda, wsypać mak i pozostawić do zaparzenia - 15 minut. Zmielić mak. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekane orzechy i lekko przysmażyć. Dodać pozostałe bakalie, 2 łyżki miodu, cukier waniliowy i zmielony mak. Ew. dosłodzićdo smaku.
Ugotować łazanki. Polać masłem. Nałożyć farsz i wymieszać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy mączne weg.
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11547/Lazanki-z-makiem