ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojajka 3 sztukmąka według uznaniasól według uznaniamak 300 gramówwoda 1 szklanekmleko 1 szklanekorzechy włoskie według uznaniamigdały według uznaniarodzynki według uznaniamorele suszone według uznaniafigi według uznaniamiód według uznaniacukier według uznaniacukier waniliowy według uznaniamasło 2 łyżek stołowychWykonanie:Łazanki: z jajek oraz maki ile zabiorą i szczypty soli wyrobić ciasto jak na makaron, cieniutko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia, następnie pokroić w kwadraciki o boku ok. 1 cm.Farsz: mleko zagotować z woda, wsypać mak i pozostawić do zaparzenia - 15 minut. Zmielić mak. Na patelni rozpuścić masło, dodać posiekane orzechy i lekko przysmażyć. Dodać pozostałe bakalie, 2 łyżki miodu, cukier waniliowy i zmielony mak. Ew. dosłodzićdo smaku.Ugotować łazanki. Polać masłem. Nałożyć farsz i wymieszać.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: