Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 3 sztuk
mąka według uznania
sól według uznania
mak 300 gramów
woda 1 szklanek
mleko 1 szklanek
orzechy włoskie według uznania
migdały według uznania
rodzynki według uznania
morele suszone według uznania
figi według uznania
miód według uznania
cukier według uznania
cukier waniliowy według uznania
masło 2 łyżek stołowychWykonanie:Łazanki: z
jajek oraz
maki ile zabiorą i szczypty
soli wyrobić ciasto jak na
makaron, cieniutko rozwałkować i pozostawić do przeschnięcia, następnie pokroić w kwadraciki o
boku ok. 1 cm.Farsz:
mleko zagotować z
woda, wsypać
mak i pozostawić do zaparzenia - 15 minut. Zmielić
mak. Na patelni rozpuścić
masło, dodać posiekane
orzechy i lekko przysmażyć. Dodać pozostałe
bakalie, 2 łyżki
miodu,
cukier waniliowy i zmielony
mak. Ew. dosłodzićdo smaku.Ugotować łazanki. Polać
masłem. Nałożyć farsz i wymieszać.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: