ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegoryż 1 szklanekwino białe wytrawne 1 szklanekbulion 2 szklanekfilet z piersi kurczaka 500 gramówcukinia 1 sztukcebula 2 sztukmarchewka 1 sztukseler 0,5 sztukpomidory 2 sztukfenkuł 1 sztukolej 3 łyżek stołowychmasło 1 łyżek stołowychparmezan tarty 2 łyżek stołowychbazylia suszona według uznaniatymianek suszony według uznaniasól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Fenkuł drobno pokroić i podsmażyć na maśle, dodać ryż i smażyć 5 minut. Podlać połową wina oraz bulionu i dusić 15 minut na małym ogniu pod przykryciem, doprawić solą i pieprzem.Umyte i osuszone mięso pokroić w plastry, oprószyć solą oraz pieprzem. Oczyszczoną cebulę, seler i marchew pokroić w kostkę. Umytą cukinię pokroić w dużą kostkę. Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokroić w drobną kostkę. W głębokiej patelni na rozgrzanym oleju podsmażyć mięso z wszystkich stron, dodać warzywa i smażyć 10 minut. Podlać pozostałym bulionem oraz winem, doprawić do smaku solą oraz pieprzem i dusić 5 minut.W żaroodpornej formie ułożyć ryż wymieszany z warzywami, na wierzchu umieścić plastry mięsa. Posypać bazylią i tymiankiem oraz parmezanem. Piec 30 minut w 200 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z MięsaZapiekanki i PizzeKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Polecam!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: