ßßß Cookit - przepis na Pikle z miodem

Pikle z miodem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cukinia młoda 2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
kalafior 1 sztuk
marchewka 3 sztuk
fasolka szparagowa różnokolorowa 300 gramów
woda 3 szklanek
ocet winny 1 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
kolendra 1 łyżek deserowych
Wykonanie:
Oczyszczone warzywa, oprócz fasoli, pokroić. Cukinie i papryki w plastry, a marchewki na kawałki, kalafiora podzielić na różyczki. Rozdrobnione warzywa gotować 5 minut we wrzątku.
Zalewa: wodę wymieszać z octem, dodać gorczycę, sól, kolendrę, cukier i miód. Wymieszać i zagotować.
Osączone warzywa ułożyć w słoikach i zalać gorącą zalewą oraz zamknąć. Pasteryzować 15 minut. Podawać do wędlin i zimnych mięs.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Przetwory weg.
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8116/Pikle-z-miodem