Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cukinia młoda 2 sztuk
papryka czerwona 2 sztuk
kalafior 1 sztuk
marchewka 3 sztuk
fasolka szparagowa różnokolorowa 300 gramów
woda 3 szklanek
ocet winny 1 szklanek
miód 2 łyżek stołowych
gorczyca 1 łyżek deserowych
sól 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
kolendra 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone warzywa, oprócz
fasoli, pokroić.
Cukinie i
papryki w plastry, a
marchewki na kawałki,
kalafiora podzielić na różyczki. Rozdrobnione warzywa gotować 5 minut we wrzątku.Zalewa:
wodę wymieszać z
octem, dodać
gorczycę,
sól,
kolendrę,
cukier i
miód. Wymieszać i zagotować.Osączone warzywa ułożyć w słoikach i zalać gorącą zalewą oraz zamknąć. Pasteryzować 15 minut. Podawać do
wędlin i zimnych
mięs.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia Polska
Przetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: