ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegocukinia młoda 2 sztukpapryka czerwona 2 sztukkalafior 1 sztukmarchewka 3 sztukfasolka szparagowa różnokolorowa 300 gramówwoda 3 szklanekocet winny 1 szklanekmiód 2 łyżek stołowychgorczyca 1 łyżek deserowychsól 1 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychkolendra 1 łyżek deserowychWykonanie:Oczyszczone warzywa, oprócz fasoli, pokroić. Cukinie i papryki w plastry, a marchewki na kawałki, kalafiora podzielić na różyczki. Rozdrobnione warzywa gotować 5 minut we wrzątku.Zalewa: wodę wymieszać z octem, dodać gorczycę, sól, kolendrę, cukier i miód. Wymieszać i zagotować.Osączone warzywa ułożyć w słoikach i zalać gorącą zalewą oraz zamknąć. Pasteryzować 15 minut. Podawać do wędlin i zimnych mięs.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.SałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: