Wykonanie
15 sierpnia 2014( składniki na 6 słoików 0,5l.)Składniki:3 kg.
fasolki szparagowej1 kg.
marchewkiZalewa:4 szklanki
wody1/2 szklanki
cukru4 łyżki
soli


Przygotowanie:
Marchew obrać , umyć , ugotować na pół miękko , odstawić do ostudzenia, pokroić w średniej wielkości ostkę
Fasolkę umyć odciąć końce ,pokroić na 3-4 części, ugotować także na pół miękko, odcedzić , odstawić do ostudzenia.Warzywa wymieszać dokładnie razem.
Sałatkę nakładać do dokładnie umytych/wyparzonych słoików.Składniki zalewy zagotować , zalewać warzywa , zakręcić.Pasteryzować 10-15 min.Słoiki odstawić do góry dnem o ostudzenia w ciemne miejsce.SmacznegoPost navigation← Smaczne
ogórki na zimę jako przystawka czy dodatek do dania głównego lub na kanapkę.Dla wielbicieli pikantnych
przetworów. Idealne jako przekąska do przysłowiowych ” %” Nadają także świetnego smaku kanapce z domowym
smalcem czy pasztetem :) →