ßßß Cookit - przepis na Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

Fasolka szparagowa w słoikach na zimę

nazwa

Wykonanie

Na fasolkę czekamy cały rok, więc aby cieszyć się nią nawet w zimie polecam, póki trwa na nią sezon zamknąć ją do słoików. Przepis bardzo prosty więc polecam. Nadaje się świetnie do obiadu razem z bułka tartą.
Składniki:
fasola szparagowa
cukier
sól
woda
Wykonanie:
Fasolę ugotować w nieosolonej wodzie. Gdy ostygnie włożyć ją do słoika zalać wodą. Na jeden słoik dać 1 łyżeczkę cukru i 1 łyżeczkę soli. Zakręcić pasteryzować około 50 minut, na drugi dzień powtórzyć pasteryzację około 20 minut.
Źródło:http://lubieessc.blogspot.com/2015/08/fasolka-szparagowa-w-soikach-na-zime-przepis.html