Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka sojowa 20 dekagramów
margaryna 10 dekagramów
dynia pestki uprażone 15 dekagramów
papryka czerwona 50 dekagramów
papryka zielona 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
pomidor bez skórki 0.7 kilogramów
tofu 15 dekagramów
bazylia 1 pęczek
tymianek 1 pęczek
czosnek 2 ząbki
olej 2 łyżek stołowychtłuszcz według uznania
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Zagnieść
mąkę z zimnym tłuszczem, zmielonymi
pestkami dyni, 1/3 łyżeczki
soli i 5 łyżkami zimnej
wody. Przykryć i wstawić na 30 minut do lodówki. Obrać
czosnek i
cebulę.
Cebulę pokroić w drobną kostkę,
czosnek posiekać. Oczyścić
paprykę, opłukać i pokroić w kostkę. Rozgrzać w garnku
olej, zeszklić
czosnek i
cebulę. Wrzucić
paprykę, dusić razem. Utrzeć połowę
tofu. Wymieszać z rozdrobnionymi
pomidorami (wcześniej odsączyć) i drobno posiekanymi
ziołami. Doprawić do smaku. Rozwałkować ciasto na posypanym
mąką blacie, wyłożyć nasmarowaną tłuszczem żaroodporną formę (o średnicy 25 cm). Wypełnić warzywami, polać
sosem pomidorowym. Piec około 45 minut w temperaturze 200 ° C. Przykryć pokrojoną w paski resztą
sera; zapiekać 5 minut.Jarzyny i Pasztety weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: