Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
cielęcina bez kości 1 kilogramów
olej 6 łyżek stołowychziarna
kolendry 4 łyżek stołowych
marchewka 2 sztuk
seler 1 sztuk
cebula 2 sztuk
natka pietruszki posiekana według uznania
szczypiorek posiekany według uznania
rozmaryn według uznania
tymianek według uznania
bułka tarta 1 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
wino białe 1 szklanekrosół wołowy 0 , 5 litrówWykonanie:Sos: oczyszczoną
marchew, pół
selera,
czosnek i jedną
cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na 2 łyżkach
oleju. dodać
przyprawy i obrane i pokrojone w cząstki
pomidory. Wlać rosół wołowy z kostki,
wino i pół szklanki
wody. Dusić pod przykryciem ok. 40 minut i przetrzeć przez geste sito.Nadzienie: oczyszczoną
marchewkę i pół
selera pokroić w kostkę, dodać do posiekanej i podsmażonej na 2 łyżkach
oleju cebuli, smażyć 5 minut. Dodać
szczypiorek,
natkę,
zioła,
tartą bułkę,
sól i
pieprz.
Mięso umyć, osuszyć, wyciąć po środku wąski otwór, który napełnić nadzieniem. Natrzeć
solą,
pieprzem i
kolendrą. Podsmażyć na
oleju. Piec w piekarniku ok. 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu pieczeń przykryć folią aluminiową i pozostawić 15 minut w otwartym piekarniku.Podawać pokrojona w grube plastry. Osobno podać sos.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: