ßßß Cookit - przepis na Cielęcina z farszem warzywno-ziołowym

Cielęcina z farszem warzywno-ziołowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 110 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
cielęcina bez kości 1 kilogramów
olej 6 łyżek stołowych
ziarna kolendry 4 łyżek stołowych
marchewka 2 sztuk
seler 1 sztuk
cebula 2 sztuk
natka pietruszki posiekana według uznania
szczypiorek posiekany według uznania
rozmaryn według uznania
tymianek według uznania
bułka tarta 1 łyżek stołowych
pomidor 2 sztuk
czosnek 2 ząbki
sól według uznania
pieprz według uznania
wino białe 1 szklanek
rosół wołowy 0 , 5 litrów
Wykonanie:
Sos: oczyszczoną marchew, pół selera, czosnek i jedną cebulę pokroić w kostkę i przyrumienić na 2 łyżkach oleju. dodać przyprawy i obrane i pokrojone w cząstki pomidory. Wlać rosół wołowy z kostki, wino i pół szklanki wody. Dusić pod przykryciem ok. 40 minut i przetrzeć przez geste sito.
Nadzienie: oczyszczoną marchewkę i pół selera pokroić w kostkę, dodać do posiekanej i podsmażonej na 2 łyżkach oleju cebuli, smażyć 5 minut. Dodać szczypiorek, natkę, zioła, tartą bułkę, sól i pieprz.
Mięso umyć, osuszyć, wyciąć po środku wąski otwór, który napełnić nadzieniem. Natrzeć solą, pieprzem i kolendrą. Podsmażyć na oleju. Piec w piekarniku ok. 35 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu pieczeń przykryć folią aluminiową i pozostawić 15 minut w otwartym piekarniku.
Podawać pokrojona w grube plastry. Osobno podać sos.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4601/Cielecina-z-farszem-warzywno-ziolowym