ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czegowołowina 600 gramówczosnek 3 ząbkimasło 3 łyżek stołowycholej 7 łyżek stołowychrozmaryn 7 sztukbiałe wino 100 mililitrówcytryna według uznaniaseler 0.5 sztukpietruszka według uznaniamarchew 1 sztukcebula 1 sztuksól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Warzywa umyć pod bieżąca letnią wodą a następnie pokroić je a później skropić sokiem z cytryny dodać sól i pieprz. Warzywa ugnieć łyżeczką, aby puścił sok i wymieszać z olejem. Umyte mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować rumsztyki. Rumsztyki posmarować z obu stron warstwą warzyw, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin. Na grilla położyć mięso, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać winem, dodać gałązki tymianku i czosnek. Grillować aż mięso będzie miękkie.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z GrillaPotrawy z MięsaKomentarze:Autor: marecki41Data: 2010-12-03By to zrobic trzeba miec mieso w polsce niestety nie dostepne w Austrii ok 27 euro za kilogram. Trzeba wprawy by wiedziec kiedy rumpsteak jest medium a kiedy englisch . Niemniej polecam -cos wspanialego zwlaszcza z maslem czosnkowym lub ziolowymAutor: IzkaData: 2009-04-20Ale apetyczne zdjęcie!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: