ßßß Cookit - przepis na Rumsztyk z rozmarynem

Rumsztyk z rozmarynem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina 600 gramów
czosnek 3 ząbki
masło 3 łyżek stołowych
olej 7 łyżek stołowych
rozmaryn 7 sztuk
białe wino 100 mililitrów
cytryna według uznania
seler 0.5 sztuk
pietruszka według uznania
marchew 1 sztuk
cebula 1 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Warzywa umyć pod bieżąca letnią wodą a następnie pokroić je a później skropić sokiem z cytryny dodać sól i pieprz. Warzywa ugnieć łyżeczką, aby puścił sok i wymieszać z olejem. Umyte mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować rumsztyki. Rumsztyki posmarować z obu stron warstwą warzyw, zawinąć w folię i odstawić do lodówki na kilka godzin. Na grilla położyć mięso, obsmażyć z obu stron na rumiano. Podlać winem, dodać gałązki tymianku i czosnek. Grillować aż mięso będzie miękkie.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Grilla
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: marecki41
Data: 2010-12-03
By to zrobic trzeba miec mieso w polsce niestety nie dostepne w Austrii ok 27 euro za kilogram. Trzeba wprawy by wiedziec kiedy rumpsteak jest medium a kiedy englisch . Niemniej polecam -cos wspanialego zwlaszcza z maslem czosnkowym lub ziolowym
Autor: Izka
Data: 2009-04-20
Ale apetyczne zdjęcie!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4961/Rumsztyk-z-rozmarynem