ßßß Cookit - przepis na Bitki w ziołach

Bitki w ziołach

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
cebula 1 sztuk
cytryna 1 sztuk
olej 6 łyżek stołowych
wołowina na pieczeń 600 gramów
masło 4 łyżek stołowych
wino białe wytrawne 50 mililitrów
czosnek 3 ząbki
zioła prowansalskie - świeże 4 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną cebulę zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i posypać otarta skórka cytrynową, solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekanymi ziołami oraz olejem. Umyte, osuszone mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować bitki. Posmarować je z obu stron warstwą ziołowej marynaty, zawinąć w folie i wstawić do lodówki na kilka godzin. Bitki obsmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym maśle. Podlać winem, dodać oczyszczony, pokrojony na plasterki czosnek i dusić na małym ogniu ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9398/Bitki-w-ziolach