ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegocebula 1 sztukcytryna 1 sztukolej 6 łyżek stołowychwołowina na pieczeń 600 gramówmasło 4 łyżek stołowychwino białe wytrawne 50 mililitrówczosnek 3 ząbkizioła prowansalskie - świeże 4 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną cebulę zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny i posypać otarta skórka cytrynową, solą oraz pieprzem. Wymieszać z posiekanymi ziołami oraz olejem. Umyte, osuszone mięso pokroić w poprzek włókien na 4 plastry, lekko rozbić i uformować bitki. Posmarować je z obu stron warstwą ziołowej marynaty, zawinąć w folie i wstawić do lodówki na kilka godzin. Bitki obsmażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym maśle. Podlać winem, dodać oczyszczony, pokrojony na plasterki czosnek i dusić na małym ogniu ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: