Wykonanie
Polędwica to
mięso szybkie w obróbce i niewymagające dużej ilości dodatków.Składniki1 polędwiczka wieprzowa1 duża
cebula2 łyżki
masła klarowanego
sólmarynata:4-5 łyżek
oleju1 łyżka
octu balsamicznego1 łyżeczka
ziół prowansalskich1/2 łyżeczki grubo mielonego
pieprzu4 ząbki przeciśniętego przez praskę
czosnkuSposób przygotowaniaSkładniki marynaty wymieszać.
Polędwicę przekroić na pół i włożyć do marynaty. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
Masło rozpuścić na patelni,
polędwicę obsmażyć ze wszystkich stron, zdjąć z patelni i odłożyć pod przykryciem.Na
maśle pozostałym z obsmażania
mięsa zeszklić
cebulę. Posypać ją
solą i
pieprzem.
Mięso pokroić w plastry, dodać do
cebuli i podsmażyć z obu stron. Dosolić do smaku. Smacznego :)Łączna liczba wyświetleńDarmowy Hosting CBA.PL