ßßß Cookit - przepis na Czosnkowa poledwiczka z cebule

Czosnkowa poledwiczka z cebule

nazwa

Wykonanie

Polędwica to mięso szybkie w obróbce i niewymagające dużej ilości dodatków.
Składniki
1 polędwiczka wieprzowa
1 duża cebula
2 łyżki masła klarowanego
sól
marynata:
4-5 łyżek oleju
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
4 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku
Sposób przygotowania
Składniki marynaty wymieszać. Polędwicę przekroić na pół i włożyć do marynaty. Odstawić do lodówki, najlepiej na cała noc.
Masło rozpuścić na patelni, polędwicę obsmażyć ze wszystkich stron, zdjąć z patelni i odłożyć pod przykryciem.
Na maśle pozostałym z obsmażania mięsa zeszklić cebulę. Posypać ją solą i pieprzem. Mięso pokroić w plastry, dodać do cebuli i podsmażyć z obu stron. Dosolić do smaku. Smacznego :)
Łączna liczba wyświetleń
Darmowy Hosting CBA.PL
Źródło:http://czarrnaodkuchni.cba.pl/poledwica_z_cebula.htm