ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 1,5 kilogramówpieprz według uznaniasól według uznaniaolej według uznaniamasło 40 gramówczosnek 3 ząbkiwino białe wytrawne 200 mililitrówWykonanie:Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem, włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia i posmarować miękkim masłem. Dodać oczyszczony czosnek i piec 30 minut w 210 stopniach, a potem obniżyć temperaturę do 180 stopni i piec jeszcze 60 minut.Upieczony schab przełożyć na ogrzany półmisek i przykryć folią aluminiową, aby nie ostygł, a do formy wlać wino i gotować na małym ogniu, aż część płynu odparuje, a sos zgęstnieje. Sos podawać w sosjerce.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: